Ceea ce mananci va contribui la o stare generala de sanatate mult mai buna si te va ajuta inclusiv la preventia cariilor, parodontozei si gingivitei. Unele alimente fac „minuni” in acest sens.

Calciu

Inca de cand erai mic/ mica,  mama, bunica, matusile, invatatoarea, profesoarea etc iti spuneau ca trebuie sa bei lapte ca sa ai oase sanatoase si dinti sanatosi? Ghici ce: aveau dreptate!

(mai mult…)

Intotdeauna este important sa ai grija de sanatatea ta dentara, iar atunci cand esti gravida devine chiar imperativ. Avand grija de sanatatea ta dentara in timpul sarcinii sprijina direct dezvoltarea și sanatatea copilului.

Sarcina este un moment in care ceea ce mananci este foarte important. Multi oameni nu sunt constienti de faptul ca dintii pot fi afectati de ceea ce mananca, cat de des mananca si cat de multa mancare ramane in gura sau pe dinti.

Iata cateva sfaturi care ajuta la mentinerea dintiilor si gingiilor sanatoase in timpul sarcinii:

(mai mult…)

Bineinteles ca aici nu poate fi vorba de alimente sanatoase precum rosii, castraveti, kiwi sau broccoli. Cei mai multi dintre noi mai rontaim din cand in cand cate ceva care nu este tocmai recomandat de medici, asa ca iata situatii periculoase  care pot duce la dinti fisurati sau sparti:

 

1. Pop corn

Arata pufos si gustos, dar poate fi un adevarat distrugator de dinti, mai ales de masele, daca nu sunteti atenti: in adancurile pungii se pot ascunde surprize foarte neplacute, si anume boabe de porumb nedeschise.
Asadar, atentie, mestecati incet si- de preferat- atentie la boabele de porumb inainte de a le introduce in gura!

 

2. Masline

Cine nu stie cum este sa ai sentimentul frumos de siguranta ca ai pus masline fara samburi in salata ta si o poti manca fara grija cand… TROSC!

 

3. Alune si snacks-uri

Un cracker mai tare, o aluna mai necoapta si asemanarile cu bunicii nu mai sunt doar de natura genetica, ci si dentara…

Se spune adesea ca starea dintilor reflectă starea dumneavoastra de sanatate. Prin urmare, este imperativ sa va ingrijiti foarte bine dintii. Multi oameni presupun ca este suficienti sa sa spele pe dinti de doua ori pe zi pentru a mentine o sanatate dentarea buna. Desi nu este total gresit, trebuie sa faceti mai multe. Ingrijirea dentara corespunzatoare merge dincolo de simpla periere. Iata ce trebuie sa faceti pentru a avea dinti cat mai sanatosi:

(mai mult…)