SERVICIILE DENTAPLUS
PARADONTOZA
Ce este paradontoza?
Paradontoza este termenul popular folosit pentru o plaja vasta de afectiuni parodontale. Problemele parodonlate cuprind afectiuni ale gingiei si ale osului din jurul dintilor. Ele pot aparea la orice varsta si au grade variate de gravitate.
Cum imi dau seama ca am paradontoza?
O consultatie la medicul dentist va poate confirma prezenta sau absenta problemelor parodontale. Sangerarea gingivala este unul din primele semne ale problemelor parodontale si ar trebui sa indrepte pacientul spre medicul dentist. Alte semne pot fi retractiile gingivale sau inflamatiile.
Care sunt solutiile terapeutice in paradontoza?
Tratamentele parodontale sunt foarte variate, in functie de gravitatea afectiunii. Formele incipiente de boala se pot controla prin igienizari corespunzatoare si aplicatii locale de antibiotice specifice. Formele complicate necesita de multe ori interventii chirurgicale care vizeaza indepartarea tesuturilor distruse de boala parodontala si uneori aditia de biomateriale in locul tesuturilor pierdute (os artificial, membrane de colagen etc).
 
Ce spun pacientii nostri?
"Imi sangerau gingiile foarte tare si nu reuseam sa scap de problema asta cu niciuna din pastele de dinti minune de la televizor. Din fericire am ajuns la Dentaplus si acum gingiile mele arata si se simt sanatos."

Cristina Badiu
Contabil
39 ani, Bucuresti
Dumneavoastra ati intrebat, specialistii nostri raspund.

Intrebare: Ce pot face pentru a preveni paradontoza?
Raspuns: Cauza principala a afectiunilor parodontale o reprezinta flora bacteriana patogena de la nivelul cavitatii orale. Prin urmare, o igiena corespunzatoare alaturi de vizite frecvente la dentist pentru igienizari proifesionale ( in medie de doua ori pe an) ajuta la prevenirea parodontopatiei.

Intrebare: Exista produse speciale de ingrijire care se folosesc in caz de paradontoza?
Raspuns: Medicul dentist recomanda pacientilor utilizarea unor produse de igienizare speciale de fiecare data cand sunt diagnosticate afectiuni parodontale.Aceste produse contin substante active din punct de vedere medical, antiseptice care contribuie la diminuarea florei bacteriene patogene. Uneori aceste produse sunt destul de concentrate si nu se gasesc in farmacii, ci doar in clinici specializate, sau in magazine specializate pe produse de igiena orala. Intrebati-va medicul dentist ce produs de igienizare se potriveste cel mai bine pentru dumneavoastra.

 
Specializare: Medic specialist Protetica dentara | Estetica dentara, Implantologie
FORMULAR CONTACT