SERVICIILE DENTAPLUS
FATETE DENTARE
Ce sunt fatetele dentare?
Fatetele dentare sunt restaurari protetice extrem de fine prin care se pot corecta diverse defecte dentare fara a compromite sanatatea dintelui.
Cand am nevoie de fatete dentare?

Prin fatete dentare se poate obtine un aspect hollywoodian al zambetului, atunci cand la nivelul dintilor exista pete accentuate de culoare ( care nu dispar prin tratamente de albire), carii multipe, obturatii vechi, spatieri inestetice, etc. Pacientii pot apela la fatete dentare si in cazurile de fracturi coronare ( de ex. dupa un accident).Fatetele dentare sunt restaurari de mare precizie, care necesita o adaptare foarte buna la structura dentara restanta.

De aceea, este recomandat ca medicii sa foloseasca pentru verificarea lor sisteme optice adjunvante de marire (lipe speciale sau microscop)

 

Care sunt etapele pentru realizarea unor fatete dentare?
  • Daca e vorba de dinti cariati acestia trebuie curatati de orice urma de tesut carios si trebuie pregatiti de medicul dentist astfel incat sa poata primi fatete dentare.
  • E necesara realizarea unei amprente pentru laborator. Se vor realiza fatete provizorii.
  • In urmtoarele sedinte se realizeaza probe pentru a verifica ceea ce s-a realizat de catre tehnicianul dentar, se stabileste culoare pe care o vor avea fatetele dentare si, cand totul este perfect, fatetele dentare se fixeaza prin cimentare.
Cum arata dantura dupa realizarea fatetelor dentare?

 

CAZ 01

 

CAZ 02

 

CAZ 03

Care sunt preturile pentru fatete dentare?
Preturile difera in functie de calitatea materialelor utilizate si firmele producatoare.
 
FATETE INTEGRAL CERMAICE 1125 lei
FATETA CERAMICA HIGH END 1575 lei
Ce spun pacientii nostri?
"Defectele dintilor mei m-au transformat intr-o persoana timida. Am avut incredere in clinica Dentaplus si mi-am fatetat dintii iar acum rad cu gura pana la urechi. Tratamentul nu a fost deloc dureros iar echipa de specialisti a dat dovada de radare si profesionalism explicandu-mi fiecare pas al tratamentului. Nu am decat multumiri si laude"

Anca Stancov
Media Planner
32 ani, Bucuresti
Dumneavoastra ati intrebat, specialistii nostri raspund.

Intrebare: Cat de rezistente sunt fatetele dentare?
Raspuns: Materialele utilizate in prezent pentru realziarea de fatete dentare sunt materiale ceramice , biocompatibile si extrem de rezistente. Recomandam realizarea fatetelor din ceramica E-max ( Ivoclar) – care , impreuna cu cimenturile adezive folosite duc la obtinerea unui tot unitar: dinte-ciment-fateta cu rezistenta foarte apropiata de dintele natural sanatos.

Intrebare: Daca imi pun fatete dentare, imi stric dintii?
Raspuns:Tratamentul prin fatete dentare este considerat unul minim invaziv . Intr-adevar in functie de defectul care se doreste a fi corectat, medicul trebuie sa slefuiasca foarte putin din structura dintelui. Dimensiunea interventiei este insa una extrem de redusa, de grosime controlata. Aplicarea de fatete dentare nu necesita devitalizarea dintelui ( = scoaterea nervului) si nu scade rezistenta dintelui.

Intrebare: Fatete dentare sau coroane?
Raspuns: Reamintim ca tratamentul prin fatete dentare este mai putin invaziv decat cel prin coroane dentare, reusindu-se sa se conserve mai multa substanta dentara naturala. Prin urmare specualistii DentAplus recomanda realizarea de fatete ori de cate ori este vorba de a corecta defecte estetice sau de structura mici pana la moderate. Cand insa defectul care trebuie restaurat este unul de dimensiuni foarte mari sau dintele care trebuie refacut si-a pierdut vitalitatea, atunci se prefera realizarea unor coroane care vor prezenta o rezistenta superioara.
 
Specializare: Medic specialist Protetica dentara | Estetica dentara | Implantologie / Doctor in stiinte medicale
FORMULAR CONTACT