SERVICIILE DENTAPLUS
DETARTRAJ DENTAR
Ce este detartrajul?
Prin detartraj de intelege procedura prin care medicul dentist indeparteaza depozitele de tartru de pe suprafetele dentare. Este un procedeu nedureros, obligatoriu pentru mentinerea sanatatii orale.
Cand am nevoie de detartraj dentar?
In medie, se recomanda efectuarea unui detartraj o data la 6 luni. Ritmul de depunere al tartrului este, insa, destul de variabil de la individ la individ. Astfel pot exista peroane care au nevoie de detartraj mai des. O evaluare realizata de medicul dentist ajuta la stabilirea periodicitatii corecte pentru detartraj
Cum se realizeaza un detartraj dentar corect?
Desi este probabil cea mai frecventa realizata proceduta stomatologica, un detartaj nu trebuie privit superficial. Este o procedura care trebuie realizata cu atentie, folosindu-se atat instrumentar manual special cat si un aparat de detartaj cu ultrasunete. In mod ideal, detartrajul trebuie sa se asocieze cu tratamente de airflow, periaj profesional si flurizare, intr-un pachet complet de igienizare orala.
Cum arata dantura dupa realizarea unui detartraj dentar?
INAINTE
DUPA
Care sunt preturile pentru un detartraj dentar?
 
Detartraj 100 lei
Periaj profesional 50 lei
Fluorizare locala 50 lei
Airflow 100 lei
Igienizare (detartraj, airflow, periaj profesional, fluorizare) 200 lei
Igienizare medic specialist 300 lei
Ce spun pacientii nostri?
"De cand am deprins obiceiul sa merg regulat la detartraj, nu mai am probleme cu sangerarile gingivale si cu respiratia urat mirositoare. Doresc sa multumesc medicilor de la DentAplus pentru ca m-au ajutat sa trec peste frica de a merge la dentist."

Ana Maria Velescu
Contabil
27 ani, Constanta
Dumneavoastra ati intrebat, specialistii nostri raspund.

Intrebare: Un detartraj doare?
Raspuns: Realizarea unui detartraj nu este o procedura dureroasa. Daca medicul dentist identifica eventuale zone sensibile ale dintilor, intensitatea aparatului de detartraj va fi modificata corespunzator pentru a nu produce durere.

Intrebare: Daca imi fac detartraj, imi stric dintii?
Raspuns: Din contra! Detatrajul efectuat corect este o procedura neinvaziva si nu afecteaza in niciun fel structura dentara. Evitarea detartrajului pe de alta parte va favoriza acumularea unor populatii bacteriene la nivel dentar si gingival, ceea ce va duce la aparitia de carii si probleme parodontale.
 
Specializare: Medic dentist | Stomatologie generala
FORMULAR CONTACT