Blog Articole
Mirosuri neplacute

Pasind prin supermarketuri printre rafturile care ofera produse pentru igiena orala, ni se creeaza impresia ca mirosul urat din gura nu este decat o mica stanjeneala care dispare imediat ce folosim unul dintre numeroasele produse, cel mai bine de cateva ori pe zi.

Pe nicio eticheta a acestor produse nu scrie insa ca folosirea lor nu face altceva decat sa acopere  mirosul (pentru o scurta perioada de timp), fara insa sa trateze problema in sine.

Stomatologii spun ca larga majoritate a persoanelor care emana un miros  neplacut din gura au  acumulari de placi bacteriene pe dinti si, in consectinta, foarte posibil sa fi dezvoltat gingivita. Daca aveti probleme recurente cu mirosul din gura, mergeti cel mai bine la un medic stomatolog ca sa gasiti cauza si sa incepeti un tratament eficient.

In afara de cauzele  care au la baza probleme stomatologice, mai exista unele care tin de regula de tractul digestiv: arsurile de stomac si refluxul gastric pot cauza mirosuri foarte neplacute. De obicei acidul gastric ramane in stomac, dar, daca din diferite motive acesta urca pana in esofag, va mirosi cu siguranta urat. Aici ajuta bineinteles un tratament impotriva refluxului.

O alta problema des intalnita sunt gazele din stomac ce urca pe esofag si aduc cu ele toate mirosurile din stomac: un medicament impotriva balonarii poate ajuta in acest caz.

Alergiile pot fi o alta cauza pentru un miros urat din gura, intrucat pot cauza inflamatii sau infectii ale sinusurilor, care pot mirosi destul de urat, iar mucusul rezultat este in cele mai multe cazuri inghitit si produce la randul sau propriul miros urat in esofag si stomac.

Si, deloc in ultimul rand, fumatul poate fi o cauza majora pentru respiratia urat mirositoare: plamanii transforma aerul inhalat in dioxid de carbon, iar acesta amestecat cu mirosul de fum de tigara produce un miros foarte urat.

FORMULAR CONTACT