Blog Articole
Consumul de zahar - o problema pentru dinti

Organizatia Mondiala a Sanatatii a publicat  un proiect care prevede reducerea a aportului zilnic de zahar la 5% din totalul de calorii pe zi, scopul fiind abordarea problemelor de sănătate publică, cum ar fi obezitatea si a cariilor dentare.

În ultimii ani, a existat o crestere îngrijorare în ceea ce privește consumul de zaharuri \"libere\".

Acestea sunt definite ca zaharuri, care sunt adăugate la produsele alimentare de către producători - cum ar fi glucoza, fructoza si zaharoza - și zaharuri, care sunt prezente în mod natural în sucurile de fructe, concentrate de fructe, siropuri și miere.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), există o îngrijorare că consumul de zaharuri libere poate determina pe oameni sa manance mai putine alimente care contin \"calorii nutritive adecvate \", și de a crește aportul total de calorii zilnic.

In SUA, consumul de băuturi cu zahăr este ridicat. Datele dintr-un sondaj national privind sanatatea si nutritia, arată că 50% din populație consumă băuturi cu zahăr în fiecare zi, în timp ce 5% ar consuma cel putin 567 kcal de băuturi dulci în fiecare zi - echivalentul a patru cutii de cola.
OMS este, de asemenea, preocupața de modul în care consumul de zaharuri libere contribuie la prevalența bolilor dentare. Cifre recente arată că la nivel mondial, 60-90% din copiii de scoala si aproape 100% din adulti au carii dentare.

FORMULAR CONTACT