Blog Articole
Ce putem face pentru a ne proteja dintii si in timpul in care dormim?

Mentinerea sanatatii dintilor nu este o sarcina simpla, ci un job de 24/7. Bacteriile din gurile noastre se inmultesc la orice ora si in orice conditie.

In timpul zilei inghitim, vorbim etc, ceea ce produce multa saliva. Saliva omoara bacteriile, astfel incat ele se inmultesc intr-un ritm mult mai lent. Aceste bacterii lucreaza in continuu la slabirea smaltului dintelui ceea ce conduce la carii si la asa- zisa putrezire a dintelui care , de obicei, are ca urmare pierderea acestuia.

In timpul zilei avem multiple posibiliati de a ne proteja dintii: putem sa-i periem, sa-i clatim cu apa de gura sau sa mestecam guma cu xylol. Dar ce se intampla noaptea? Atunci cand pentru o periada de 7-8 ore suntem inactivi? Iata niste sfaturi privind modul in care va puteti proteja dintii si in timp ce dormiti:

Periaj

In fiecare seara dintii trebuie periati! Studii recente din Statele Unite au aratat ca este mai indicat sa periati dintii dupa cina sau, daca este cazul, dupa ultimul snack, si nu abia inainte sa va culcati. Cu cat asteptati mai mult in urma ultimei mese/ultimului snack, cu atat mai mult se inmultesc bacteriile si au timp sa patrunda in locuri mai putin accesibile.

Trebuie sa acordati atentie deosbite partii dintilor cu care mestecati, dar si spatiilor dintre dinti. Mai multe detalii despre periajul corect puteti gasi aici:....( link catre articol 1 )

Folosirea atei dentare

Desi multa lume nu o considera importanta, ata dentara este cruciala pentru mentinera sanatatii dentare. Ata dentara scoate resturile de mancare care s-au adunat in timpul zilei in spatiile intra-dentare si care reprezinta hrana perfecta pentru bacterii. Astfel nu se scot doar resturile de alimente, ci si placile bacteriene care s-au adunat intre dinti.

Folosirea apei de gura

Inainte sa va culcati clatiti cu apa de gura. Aceasta omoara bacteriile in toata cavitatea bucala si va va da si un sentiment foarte placut de prospetime in gura. Existe multe variante, atat cu alcool, cat si fara. Trebuie doar sa gasiti una cu care sa va simtiti confortabil....

FORMULAR CONTACT